ÇEREZ POLİTİKASI

Ayça Özer Aicha Lavanta (“Şirket”) olarak [www.aichalavanta.com] internet sitesi (“Site”) içerisinde yer alan bazı alanlarda çerezler kullanmaktayız. Bu Çerez Politikası (“Politika”), Şirket tarafından yönetilen Site’de geçerli olup çerezler Politika’da açıklanan şekilde kullanılacaktır.

Çerez Nedir?

Çerezler bir internet sitesi tarafından cihazınızda oluşturulan ve isim-değer formatında veri barındıran küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet sitesinin cihazınızda bilgi saklamasını ve bu bilgileri sonraki ziyaretleriniz sırasında kullanmasını mümkün kılmaktadır. Bir internet sitesi tarafından oluşturulan çerezler siteye erişim için kullandığınız internet tarayıcısı tarafından saklanmakta olup çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler. Çerezlerin içerdiği bilgilere ancak aynı internet tarayıcısını kullanmanız halinde ve yalnızca ilgili çerezi oluşturan internet sitesi alan adı tarafından erişilebilmektedir.

Çerezler günümüzde, internet teknolojilerinin önemli bir parçası haline gelmiştir ve temel işlevleri çevrimiçi ziyaretçinin tercihlerinin hatırlanması ve bağlantı sırasında cihazın tanınması olup neredeyse her internet sitesinde çerez kullanımı söz konusudur.

Çerezleri Kim, Nasıl Gönderir?

Çerezler, gezintiniz sırasında cihazınızda bulunan tarayıcı (Google Chrome, Safari vb. gibi) ile Şirket’e ait internet sitesi sunucuları arasında kurulan iletişim vasıtasıyla gönderilmektedir.

Hangi Çerezler Kullanılmaktadır?

      Sahipliklerine göre birinci taraf çerezler ve üçüncü taraf çerezler kullanılmaktadır. Birinci taraf çerezler, Şirket tarafından oluşturulurken üçüncü taraf çerezleri, Şirket ile iş birliği içerisinde olan firmalar tarafından oluşturulmaktadır.

      Aktif olduğu süreye göre oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Oturum çerezleri, çevrimiçi ziyaretçinin Site’yi terk etmesiyle birlikte silinirken kalıcı çerezler, kullanım alanına bağlı olarak çeşitli sürelerle çevrimiçi ziyaretçilerin cihazlarında kalabilmektedir.

      Ayrıca kullanım amaçlarına göre Site içerisinde pazarlama çerezleri veistatistik çerezleri kullanılmaktadır.

Sitemizde Kullanılan Çerezlere İlişkin Bilgiler

Şirket tarafından yönetilen Site’de kullanılan çerezler aşağıda yer almaktadır;

 

Çerez Servis Sağlayıcı

Çerez İsmi

Çerez Kullanım Amacı

Çerez Tipi

Çerez Süresi

aichalavanta.com

aichacerez

Oturum kontrolü

Oturum Çerezi

Oturum süresince

aichalavanta.com

_ga

Google Analytics sayfa görüntüleme sayacı

İstatistik

2 yıl

aichalavanta.com

_ga_C78ZWGGZL6

Google Analytics anonimleştirilmiş istatistikler

İstatistik

2 yıl

aichalavanta.com

PHPSESSID

Oturum kontrolü

Oturum Çerezi

Oturum süresince

 

Çerezler, KVKK’nın 5. maddesi kapsamında belirtilen “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlemenin zorunlu olması” ve işbu Politika kapsamında nasıl yönetileceği aktarılan çerez tercihlerinizdeki onaylarınız hukuki sebeplerine dayalı olarak işlenmektedir.

Çerezlerin Yönetimi

Tarayıcılar genellikle çerezleri otomatik olarak kabul etmektedir. İnternet sitemizi kullanabilmek için çerez kullanımı zorunlu değildir, fakat tarayıcınızı çerezleri kabul etmemeye ayarlamanız halinde kullanıcı deneyiminizin kalitesi düşebilir ve sitelerimizin çeşitli işlevleri bozulabilir. Özellikle teknik çerezler, Site’nin temel işlevlerini yerine getirebilmesini sağlamaktadır. Teknik çerezler Site’nin teknik olarak çalışmasını tesis ettiğinden bunları kapatmanız halinde Site’de bazı fonksiyonların gereği gibi çalışmaması söz konusu olabilir.

Tarayıcınızı; çerezleri tüm siteler veya belirli siteler için engelleyecek şekilde, çerez oluşturulduğunda uyarı verecek şekilde, üçüncü taraf çerezleri engelleyecek şekilde veya tüm çerezleri oturum çerezi gibi sayacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Ek olarak, tarayıcınız üzerinden çerezleri silebilir veya tarayıcınızda saklanan çerezlerin listesini ve değerlerini görebilirsiniz. Tarayıcınızın çerez yönetimi işlevleri hakkında detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki ilgili linke tıklayarak tarayıcınızın internet sitesinden bilgi alınız.


Ayrıca;

      Google Analytics tarafından yönetilen Çerezleri kapatmak içintıklayınız.

      Google tarafından sağlanan kişiselleştirilmiş reklam deneyimini yönetmek içintıklayınız.

      Birçok firmanın reklam faaliyetleri için kullandığı çerezler bakımından tercihlerYour Online Choices üzerinden yönetilebilir.

Çerezler ile ilgili daha detaylı bilgi için,https://www.aboutcookies.org veya https://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilir ya da "Privacy Badger" uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger).

Şirket, çerezleri Politika’ya ek olarak Aydınlatma Metni kapsamında kullanmakta olup çerezlerle ilgili kullanım şartlarını ve Çerez Politikası değiştirme hakkını saklı tutar.

 

GİZLİLİK POLİTİKASI

 

Ayça Özer Aicha Lavanta (“Şirket”) olarak kişisel verilerinizin gizliliğine önem veriyor ve bu hususa hassasiyetle yaklaşıyoruz. Bu Gizlilik Politikası’nı (“Politika”) 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) kapsamında Şirket olarak internet sitemiz üzerinden toplanan kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliği hakkında siz ziyaretçilerimizi ve müşterilerimizi bilgilendirmek amacıyla oluşturduk.

Öncelikle www.aichalavanta.com (“Site”),Cumhuriyet Mahallesi Kırklar Yeni Sanayi Sitesi 5. Sok. No:29 Kırklareli  adresinde kayıtlı Şirket’e aittir ve Şirket tarafından işletilir.

Şirket, çeşitli amaçlarla kişisel veriler toplayabilir. Aşağıda, toplanan kişisel verilerin nasıl ve ne şekilde toplandığı, bu verilerin nasıl ve ne şekilde korunduğu belirtilmiştir.

Siteye ziyaret sırasında çerezler aracılığıyla; üyelik işleminde ve ürün veya hizmet satışı sırasında ise çeşitli formların doldurulması suretiyle üyelere ait bir takım kişisel veriler KVKKkapsamında belirtilen ilke ve esaslara uygun şekilde toplanmaktadır. Şirket tarafından tutulan size ait kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgi almak ve bu bilgilere ilişkin haklarınızı öğrenmek için Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Aydınlatma Metni’ni  (EK-1) inceleyebilirsiniz.

Şirket; bazı dönemlerde üyelerine kampanya bilgileri, yeni ürünler hakkında bilgiler, promosyon teklifleri göndermektedir. Üyelerimiz, bu bilgileri ve teklifleri alabilmesi için Site’ye üyelik sırasında “Elektronik Ticari İleti Gönderilmesine İlişkin Açık Rıza Metni”ni okuyarak onay kutucuğunu işaretlemesi gerekmektedir.

İnternet sitemizi kullanmanız halinde size ait cihaz log kayıtları vb. kişisel verilerinizi toplayabiliriz. Bu veriler üye ve ziyaretçilerimizin bireysel veya kurumsal taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek, teknik altyapımızı geliştirmek ve denetlemek, kullandığımız donanım ve yazılım teknolojilerini ve diğer hizmetlerimizi geliştirmek ve hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amaçlarıyla işlenebilmektedir.

Şirket, gizli bilgileri kesinlikle özel ve gizli tutmayı, bunu bir sır saklama yükümü olarak addetmeyi ve gizliliğin sağlanması ve sürdürülmesi, gizli bilginin tamamının veya herhangi bir kısmının kamu alanına girmesini veya yetkisiz kullanımını veya üçüncü bir kişiye ifşasını önlemek için gerekli tüm tedbirleri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir.

KREDİ KARTI GÜVENLİĞİ

Şirket, web sitemizden alışveriş yapan kredi kartı sahiplerinin güvenliğini ilk planda tutmaktadır. Kredi kartı bilgileriniz hiçbir şekilde sistemimizde saklanmamaktadır.

İşlemler sürecine girdiğinizde güvenli bir sitede olduğunuzu anlamak için dikkat etmeniz gereken iki şey vardır. Bunlardan biri tarayıcınızın en alt satırında bulunan bir anahtar ya da kilit simgesidir. Bu güvenli bir internet sayfasında olduğunuzu gösterir ve her türlü bilgileriniz şifrelenerek korunur. Bu bilgiler, ancak satış işlemleri sürecine bağlı olarak ve verdiğiniz talimat istikametinde kullanılır. Alışveriş sırasında kullanılan kredi kartı ile ilgili bilgiler web sitemizden bağımsız olarak SSL ve PCI DSSprotokolü ile şifrelenip sorgulanmak üzere ilgili bankaya ulaştırılır. Kartın kullanılabilirliği onaylandığı takdirde alışverişe devam edilir. Kartla ilgili hiçbir bilgi tarafımızdan görüntülenemediğinden ve kaydedilmediğinden, üçüncü şahısların herhangi bir koşulda bu bilgileri ele geçirmesi engellenmiş olur.

Online olarak kredi kartı ile verilen siparişlerin ödeme/fatura/teslimat adresi bilgilerinin güvenilirliği Şirket tarafından Kredi Kartları Dolandırıcılığı'na karşı denetlenmektedir. Bu yüzden, alışveriş sitelerimizden ilk defa sipariş veren müşterilerin siparişlerinin tedarik ve teslimat aşamasına gelebilmesi için öncelikle finansal ve adres/telefon bilgilerinin doğruluğunun onaylanması gereklidir. Bu bilgilerin kontrolü için gerekirse kredi kartı sahibi müşteri ile veya ilgili banka ile irtibata geçilmektedir.

Üye olurken verdiğiniz tüm bilgilere sadece siz ulaşabilir ve siz değiştirebilirsiniz. Üye giriş bilgilerinizi güvenli koruduğunuz takdirde başkalarının sizinle ilgili bilgilere ulaşması ve bunları değiştirmesi mümkün değildir. Bu amaçla, üyelik işlemleri sırasında SSL ve PCI DSS güvenlik alanı içinde hareket edilir. Bu sistem kırılması mümkün olmayan bir uluslararası bir şifreleme standardıdır.

ÜÇÜNCÜ TARAF WEB SİTELERİNE VE UYGULAMALARA VERİLEN BAĞLANTILAR

Sitemiz, üçüncü tarafların internet sitelerine ait bağlantılar içerebilir. Bu tür üçüncü taraflarca veri ve diğer bilgilerin toplanması, işlenmesi, paylaşılması veya aktarımı sorumluluğumuzun dışındadır. Üçüncü taraf siteleri kullanımınız ve bu sitelerle veri paylaşımınız, bu sitelerdeki gizlilik politikası ve kullanım şartlarına tabi olup işbu Politika’nın kapsamı dışındadır. Kişisel verilerinizi paylaşmadan önce ziyaret ettiğiniz internet sitelerinin gizlilik politikalarını okumanızı öneririz.

İSTİSNAİ HALLER

Aşağıda belirtilen sınırlı hallerde Şirket, işbu "Gizlilik Politikası" hükümleri dışında kullanıcılara ait bilgileri üçüncü kişilere açıklayabilir:

  1. Site’nin üyelerle akdettiği "Üyelik Sözleşmesi"'nin ve diğer sözleşmelerin gereklerini yerine getirmek ve bunları uygulamaya koymak;
  2. Yetkili idari ve adli otorite tarafından usulüne göre yürütülen bir araştırma veya soruşturmanın yürütümü amacıyla kullanıcılarla ilgili bilgi talep edilmesi;

E-POSTA GÜVENLİĞİ

Site’deki iletişim kanallarıyla veya herhangi bir siparişinizle ilgili olarak göndereceğiniz e-postalarda, asla kredi kartı numaranızı veya şifrelerinizi yazmayınız. E-postalarda yer alan bilgiler üçüncü şahıslar tarafından görülebilir. Şirket, e-postalarınızdan aktarılan bilgilerin güvenliğini hiçbir koşulda garanti edemez.

TARAYICI ÇEREZLERİ

Genel olarak çerezlerin amacı, bir internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışması ve kişiselleştirilmiş bir şekilde hizmet vermesi, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi, sitenin geliştirilmesi ve optimize edilmesidir.

Tarayıcıların birçoğu tüm çerezleri kabul eder şekilde ayarlanmıştır ancak kullanıcılar bu ayarları değiştirerek çerezleri engelleyebilir veya gönderim halinde bildirim yapılması seçeneğini seçebilir. Ancak bu seçeneklerin tercih edilmesi durumda internet sitemiz olması gerektiği gibi çalışamayabilir.

Çerezler üzerinden topladığımız verileri kimliğinizi belirlemek amacıyla kullanmamaktayız. Çerezler, bu Politika’da ve Şirket Çerez Politikasında belirtilen amaçlar dışında kullanılmaz ve veri koruma mevzuatına aykırı olarak işlenmez.

İnternet sitemizi düzgün bir şekilde kullanabilmeniz için zorunlu nitelikte olan çerezler geçerli yasal düzenlemeler uyarınca herhangi bir rızaya gerek olmaksızın kullanılabilmektedir. Bunun haricindeki amaçlarla cihazınıza çerez göndermemiz halinde ise verileriniz işlenmeden önce açık rızanız alınacaktır.

Çerezlerin işlevi, hangi tür çerezlerin kullanıldığı ve üçüncü kişilere yapılacak olan veri aktarımları ile ilgili detaylı bilgi için lütfen Şirket Çerez Politikası’nı (EK- 2) inceleyiniz.

Şirket, işbu "Gizlilik Politikası" hükümlerini dilediği zaman sitede yayınlamak veya kullanıcılara elektronik posta göndermek veya sitesinde yayınlamak suretiyle değiştirebilir. Gizlilik Politikası hükümleri değiştiği takdirde, yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

Gizlilik politikamız ile ilgili her türlü soru ve önerileriniz için info@aichalavanta.com adresine email gönderebilir; Şirket’e ait aşağıdaki iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz.

Şirket Ünvanı : AİCHA LAVANTA

Adres              : Cumhuriyet Mah. Kırklar Yeni Sanayi Sitesi 5. Sok. No:29 KIRKLARELİ

Eposta            : info@aichalavanta.com

Tel                   : +90 532 493 02 27

 

 

EK-1



KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN

AYDINLATMA METNİ

 

Veri Sorumlusu: AYÇA ÖZER AİCHA LAVANTA  (“Şirket”)

     Cumhuriyet Mahallesi Kırklar Yeni Sanayi Sitesi 5. Sok. No:29 Kırklareli

 

Şirket olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ile ilgili mevzuat ve yasal düzenlemelerden kaynaklanan faaliyetlerimiz çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenmesi, saklanması ve aktarılmasına ilişkin veri sahibi ilgili kişileri aydınlatmak amacıyla işbu Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma Metni’ni (“Aydınlatma Metni”) hazırladık.

 

1. Hangi Kişisel Verileriniz İşlenmektedir?

 

Ürün

 Alan Kişi

Kimlik Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler

      Ad, Soyad

      T.C Kimlik Numarası

Kişisel Verilerin

İşlenme Amaçları

İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi, İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi/Denetimi, Pazarlama/Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi, Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri

Kişisel verileriniz, Şirket tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda, KVKK’nın 5’inci maddesinde belirtilen;

      Kanunlarda açıkça öngörülmesi,

      Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,

      Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,

      İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine  dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri

Yukarıda belirtilen kişisel veriler elektronik formlar vasıtasıyla toplanmaktadır.

 

İletişim Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler

      Cep Telefonu Numarası

      Sabit Telefon Numarası

      E-Posta Adresi

      Teslimat Adresi

Kişisel Verilerin

İşlenme Amaçları

İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi, İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi/Denetimi, Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi, Pazarlama/Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi, Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi, Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi, Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi, Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi

Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri

Kişisel verileriniz, Şirket tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda, KVKK’nın 5’inci maddesinde belirtilen;

      Kanunlarda açıkça öngörülmesi,

      Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması

      Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,

      İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine  dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri

Yukarıda belirtilen kişisel veriler elektronik formlar vasıtasıyla toplanmaktadır.

 

Finans Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler

      Şifrelenmiş Kredi Kartı Bilgileri

      Banka Hesap / IBAN Numarası Bilgileri

Kişisel Verilerin

İşlenme Amaçları

Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi, Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi, İade Süreçlerinin Yürütülmesi, İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi ve Denetimi, Mal ve Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi, Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri

Kişisel verileriniz, Şirket tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda, KVKK’nın 5’inci maddesinde belirtilen;

      Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,

      Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması

hukuki sebeplerine  dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri

Yukarıda belirtilen kişisel veriler elektronik formlar vasıtasıyla toplanmaktadır.

 

Müşteri İşlem Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler

      Fatura Bilgileri

      Sipariş Bilgileri

Eğer vergi mükellefi iseniz;

      Vergi Numarası,

      Firma/Şirket Bilgileri

      Firma/Şirket Adresi

      Bağlı bulunan Vergi Dairesi Adı

Kişisel Verilerin

İşlenme Amaçları

Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi ve Denetimi; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi; Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi; Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi; Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi

Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri

Kişisel verileriniz, Şirket tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda, KVKK’nın 5’inci maddesinde belirtilen;

      Kanunlarda açıkça öngörülmesi,

      Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,

      Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması

hukuki sebeplerine  dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri

Yukarıda belirtilen kişisel veriler elektronik formlar vasıtasıyla toplanmaktadır.

 

 

 

 

 

Kayıtlı Üyeler

Kimlik Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler

      Ad, Soyad

Kişisel Verilerin

İşlenme Amaçları

İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi, İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi/Denetimi, Pazarlama/Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi, Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri

Kişisel verileriniz, Şirket tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda, KVKK’nın 5’inci maddesinde belirtilen;

      Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,

      İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine  dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri

Yukarıda belirtilen kişisel veriler elektronik formlar vasıtasıyla toplanmaktadır.

 

İletişim Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler

      Cep Telefonu Numarası

      E-Posta Adresi

Kişisel Verilerin

İşlenme Amaçları

İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi, İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi/Denetimi, Pazarlama / Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi, Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi, Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi, Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi

Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri

Kişisel verileriniz, Şirket tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda, KVKK’nın 5’inci maddesinde belirtilen;

      Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,

      İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine  dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri

Yukarıda belirtilen kişisel veriler elektronik formlar vasıtasıyla toplanmaktadır.

 

 

 

 

 

Çevrimiçi Ziyaretçiler

İşlem Güvenliği Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler

      Diğer Trafik Verileri (örn. bağlantı zamanı/süresi, iletişim miktarı vb.)

Kişisel Verilerin

İşlenme Amaçları

Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Müşteri İlişkileri Yönetim Süreçlerinin Yönetilmesi; Talep ve Şikayetlerin Takibi; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Kişisel Verilerin İşlenmesinin Hukuki Sebepleri

Kişisel verileriniz, Şirket tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda, KVKK’nın 5’inci maddesinde belirtilen;

      Kanunlarda açıkça öngörülmesi,

      Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması

      İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine  dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri

Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz internet uygulamaları, bilgi sistemleri ve elektronik cihazlar (telekomünikasyon altyapısı, bilgisayar ve telefonlar vb.) vasıtasıyla toplanmaktadır.

 

2. Kişisel Verileriniz Kimlere ve Hangi Amaçlarla Aktarılabilecektir?

Kişisel verileriniz,

      Kişisel verileriniz; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi ve Denetimi, Müşteri İlişkileri Yönetim Süreçlerinin Yönetilmesi, Talep ve Şikayetlerin Takibi, Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi, Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi amacıyla ve bu amaçla sınırlı olmak kaydıyla iş ortaklarımıza ve tedarikçilerimizeaktarılabilecektir.

 

 

3. Kişisel Verileriniz Ne Kadar Süre ile Saklanır?

 

Kişisel verileriniz, kanunda veya ilgili mevzuatta verinin saklanması için bir süre belirlenmişse, en az bu süre kadar saklanmak zorundadır. Kanunda veya ilgili mevzuatta bir süre öngörülmemişse; işlenme amaçlarıyla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olmak kaydıyla belirlenen makul sürelerce saklanmaktadır.

 

4. İlgili Kişi Olarak Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız Nelerdir?

 

Kişisel verilerinize ilişkin;

    Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

    Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

    Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

    Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

    Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

    KVKK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

    Eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

    İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve

    Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

 5. İlgili Kişi Olarak Haklarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?

Kişisel verileriniz ile ilgili başvuru ve taleplerinizi dilerseniz İlgili Kişi Başvuru Formuaracılığıyla;

      info@aichalavanta.com adresine Şirketimizde kayıtlı olan elektronik posta adresiniz üzerinden e-posta göndererek,

      Islak imzalı ve kimlik fotokopisi ile Cumhuriyet Cad. Kırklar Yeni Sanayi Sitesi 5. Sok. No:29 Kırklareli adresine göndererek,

      Mobil imza veya güvenli elektronik imza ile imzalayıp info@aichalavanta.com adresine e-posta göndererek,  iletebilirsiniz.

 

Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca, İlgili Kişi’nin, başvurusunda isim, soyisim, başvuru yazılı ise imza, T.C. kimlik numarası (başvuruda bulunan kişinin yabancı olması halinde uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası), tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon numarası ve faks numarası ile talep konusuna dair bilgilerin bulunması zorunludur.

İlgili Kişi, yukarıda belirtilen hakları kullanmak için yapacağı ve kullanmayı talep ettiği hakka ilişkin açıklamaları içeren başvuruda talep edilen hususu açık ve anlaşılır şekilde belirtmelidir. Başvuruya ilişkin bilgi ve belgelerin başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

Talep konusunun başvuranın şahsı ile ilgili olması gerekmekle birlikte, başkası adına hareket ediliyor ise başvuruyu yapanın bu konuda özel olarak yetkili olması ve bu yetkinin belgelendirilmesi (vekâletname) gerekmektedir. Ayrıca başvurunun kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliği doğrulayıcı belgelerin eklenmesi gerekmektedir.

Yetkisiz üçüncü kişilerin başkası adına yaptığı talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

6. Kişisel Verilerinizin İşlenmesine İlişkin Talepleriniz Ne Kadar Sürede Cevaplanır?

 

Kişisel verilerinize ilişkin talepleriniz değerlendirilerek, Şirket’e ulaştığı tarihten itibaren en kısa sürede ve en geç 30 gün içinde cevaplandırılır. Talebinizin kabul edilmesi veya gerekçesi açıklanarak reddedilmesi halinde cevabımız başvuruda belirttiğiniz adrese posta veya elektronik posta yolu başta olmak üzere eğer mümkünse talebinizin yapıldığı usulle size iletilir.

 

 

 

 



x
Daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek çerez kullanımına onay vermektesin. Gizlilik Politikamız
Anladım
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.